Tην ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία «έδειξε» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Ο Ερντογάν, με βάση όσα είπε, θα προκηρύξει εκλογές για τις 14 Μαΐου, θέλοντας να συμβολίσει την ημέρα που η Τουρκία το 1950 έκανε τις πρώτες ελεύθερες εκλογές της. Όπως ανέφερε, «ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία». Και τώρα το έθνος μας θα πει “ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά». Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και σε αυτή την αναμέτρηση.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο πληθωρισμός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος που επιδιώκει την πτώση του δείκτη στο 30% τους επόμενους μήνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλεκτρική Ενέργεια: Οι τιμές του πράσινου τιμολογίου όλων των εταιρειών το Μάιο
- Χρηματιστήριο Ενέργειας: Πάλι πάνω από τα 100 ευρώ/μεγαβατώρα η μέση χονδρική τιμή μετά από 15 μέρες
- BriQ: Στα 2,55 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
- Θεοδωρικάκος με Χασάν Ελ Κατίμπ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου και εμπόριο
- Κτηματολόγιο – σκάνδαλο χρηματισμού: Σε αργία οι 6 εμπλεκόμενοι υπάλληλοι
- Εκλογή Πάπα: Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα για τον «λευκό καπνό» (live)
- Flexopack: Σύσταση νέας εταιρείας στην Ισπανία
- Qualco: Καλύφθηκε το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις