Η Δύση παίζει με την φωτιά με το να επιτρέψει στην Ουκρανία να καταφέρει πλήγματα βαθιά εντός της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους, τονίζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Η Ρωσία δήλωσε ότι η Δύση παίζει με την φωτιά με το να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να καταφέρει πλήγματα βαθιά εντός της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους και προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιορισθεί στην Ευρώπη.
Η Ουκρανία επιτέθηκε στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου και έχει αποσπάσει ένα κομμάτι εδάφους στη μεγαλύτερη ξένη επίθεση κατά της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ που υπηρετεί ως υπουργός Εξωτερικών του Πούτιν για περισσότερο από 20 χρόνια, δήλωσε ότι η Δύση επιδιώκει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και “πάει γυρεύοντας” με το να εξετάζει τα ουκρανικά αιτήματα για χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά τη χρήση όπλων που παρέχονται από το εξωτερικό.
“Επιβεβαιώνουμε τώρα για άλλη μια φορά ότι το να παίζεις με τη φωτιά – και μοιάζουν σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν με σπίρτα – είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενήλικες θείους και θείες που τους έχουν εμπιστευθεί πυρηνικά όπλα στη μία ή την άλλη δυτική χώρα”, δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.
“Οι Αμερικανοί συνδέουν απερίφραστα τις συζητήσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως κάτι που, Θεός φυλάξοι, αν συμβεί, θα αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη”, είπε ο Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ προσέθεσε ότι η Ρωσία έχει “αποσαφηνίσει” το πυρηνικό της δόγμα.
Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας για το 2020 ορίζει πότε ο πρόεδρός της θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο: σε γενικές γραμμές ως απάντηση σε μια επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή συμβατικών όπλων “όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντοπούλου για Σκρέκα: Οικογενειακό «άρμεγμα» δημοσίου
- Luminar: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – Ζητά άδεια πώλησης των δραστηριοτήτων lidar και ημιαγωγών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευελπίδων οι κατηγορούμενοι για τις απολογίες τους (Βίντεο)
- Motor Oil: Προσωρινό μέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2025
- Αγροτικό πετρέλαιο: Από το «αφορολόγητο στη μάνικα» στην «επιστροφή ΕΦΚ»
- OpenAI – Amazon: Σχεδιάζουν επένδυση άνω των 10 δισ. δολαρίων και συνεργασία στα AI chips
- Ρύθμιση σε ελβετικό φράγκο: Πόσο υπολογίζονται οι απώλειες εσόδων για τις τράπεζες
- Αυστραλία: 59 κατηγορίες από την αστυνομία σε βάρος του μακελάρη της παραλίας Μπόνταϊ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








