«Προτεραιότητα της λιβανέζικης κυβέρνησης είναι να "διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο νότιο Λίβανο»
Ο Λίβανος δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.
“Δεν θέλουμε ο Λίβανος να εμπλακεί στον συνεχιζόμενο πόλεμο και προσπαθούμε γι’ αυτό”, δήλωσε ο Μικάτι σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπα Χαμπίμπ, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της λιβανέζικης κυβέρνησης είναι να “διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο νότιο Λίβανο”.
Ο Λίβανος και το Ισραήλ θεωρούνται εχθρικά κράτη, αλλά μεταξύ τους έχει τηρηθεί εκεχειρία μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση το 2006. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες μικρής κλίμακας από τον Λίβανο -που συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια- οι οποίες προκάλεσαν αντίποινα από το Ισραήλ. Θεωρείται ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται Παλαιστίνιοι.
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι “αριθμός ένοπλων ” που “διείσδυσαν” στο Ισραήλ από τον Λίβανο σκοτώθηκαν και ότι στρατιώτες των IDF ερευνούσαν την περιοχή.
Τα ελικόπτερα των IDF πραγματοποιούν επί του παρόντος πλήγματα στην περιοχή”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις