18 από τους 23 ανεξάρτητους βουλευτές στήριξαν τον Νικήτα Κακλαμάνη
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι και επίσημα ο 14ος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθώς συγκέντρωσε 247 ψήφους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διεξήχθη στη Βουλή με ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να τονίσουν και τη διαφορετική στάση σε σχέση με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και να δείξουν την αντιδιαστολή σε σχέση με την επιλογή του πρωθυπουργού.
Σε αυτούς τους βουλευτές προστίθενται και εκείνοι της Ελληνικής Λύσης, όπως και των Σπαρτιατών, αλλά και η πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών.
Συγκεκριμένα, 18 από τους 23 ανεξάρτητους βουλευτές στήριξαν τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Συνολικά 50 ήταν τα «παρών» και προήλθαν από ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, όπως και από τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους από τους Σπαρτιάτες.
Θα ακολουθήσει μία τελετή παρουσία του Κώστα Τασούλα και των αντιπροέδρων. Η λεγόμενη τελετή παράδοσης – παραλαβής.
Τότε αναμένονται και οι πρώτες δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη ως Προέδρου της Βουλής και του απερχόμενου κ. Τασούλα.
Ο κ. Κακλαμάνης στην ομιλία του, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, υποσχέθηκε ότι στο τέλος της θητείας του θα έχει προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί ώστε κανείς να μη μετανιώσει για την ψήφο που του έδωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το αεροπλανοφόρο Νίμιτς κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 570.422 ιδίων μετοχών ύψους 5,9 εκατ. ευρώ
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις