O Νικήτας Κακλαμάνης που εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία Α’ Αντιπρόεδρος Βουλής.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη λίγη ώρα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και έλαβαν μέρος 295 βουλευτές, ο βουλευτής της ΝΔ που είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή στηρίχθηκε από 290 συναδέλφους του, ενώ μόλις 5 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Από τη ΝΔ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος με 212 ψήφους, ενώ 83 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και ο Θανάσης Μπούρας Γ’ Αντιπρόεδρος με 273 ψήφους και 22 συναδέλφους του που δήλωσαν «παρών».
Το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ με 282 ψήφους, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και του Ε’ Αντιπροέδρου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ με 214 ψήφους και 81 συναδέλφους του να ψηφίζουν «παρών».
Από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης εξελέγη με 273 ψήφους και 22 «παρών» Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ένα νέο κοινοβουλευτικά πρόσωπο, ο Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση εξελέγη με 180 ψήφους και 114 «παρών» Ζ’ Αντιπρόεδρος και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 Η’ Αντιπρόεδρος με 243 ψήφους και 52 «παρών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕ: Παρουσιάζει σήμερα σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
- «Κανόνας δαπανών» και πρωτογενή πλεονάσματα – Τι προβλέπει το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2026-2029 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ
- Allwyn: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- Τραμπ: Οπλο μαζικής καταστροφής η φαιντανύλη
- Alpha Bank: Συνέχεια αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 10 εκατ. ευρώ σε πέντε ημέρες
- Epic Games: Νίκη κατά της Apple στο 9ο εφετείο των ΗΠΑ
- Κλειστό το μουσείο του Λούβρου, λόγω απεργίας του προσωπικού
- Φορτίο κοκαϊνης: Στην Εισαγγελία Πειραιά ο “Έλληνας Εσκομπάρ” και οι 4 συλληφθέντες (Βίντεο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








