Πολιτική

Ο Πέτρος Κόκκαλης προς νέο κομματικό «μαντρί» – Παραιτήθηκε από το κόμμα «Κόσμος»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες οδεύει προς τον Τσίπρα

Ο ιδρυτής και γραμματέας του κόμματος «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Γραμματεία, προαναγγέλλοντας παράλληλα την αποχώρησή του από το κόμμα που είχε ιδρύσει μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την είδηση γνωστοποίησε ο συμπρόεδρος του «Κόσμος», Νίκος Ράπτης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε, ο Πέτρος Κόκκαλης ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι, στις 14:20, για την απόφασή του να παραιτηθεί, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, «ακυρώνει ολόκληρο το εγχείρημα και επικυρώνει την πολιτική του αποτυχία».

Ο Νίκος Ράπτης σημείωσε ακόμη ότι, υπό τις νέες συνθήκες, δεν έχει νόημα να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του συμπροέδρου. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως θα παραμείνει στη Γραμματεία, προκειμένου να συμβάλει στη διευθέτηση του «οργανωτικού επιλόγου» της κοινής προσπάθειας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική οικολογία δεν παύει να έχει παρουσία στα πολιτικά πράγματα και κάλεσε μέλη και στελέχη του «Κόσμος» που επιθυμούν να συνεχίσουν τον πολιτικό συντονισμό, σε ανοικτή διαδικτυακή συνέλευση το Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, στις 11:00.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Νίκος Ράπτης ευχήθηκε «καλή συνέχεια και καλό συναπάντημα» στον Πέτρο Κόκκαλη και στα υπόλοιπα μέλη και στελέχη του «Κόσμος – Πράσινη Συμφωνία».

Ο Πέτρος Κόκκαλης εισήλθε ενεργά στην πολιτική μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε σταυρούς. Στη διάρκεια της θητείας του ασχολήθηκε με θέματα τοπικής ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και κλιματικής πολιτικής στον Δήμο Πειραιά.

Το 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντασσόμενος αρχικά στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια στους Πράσινους/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

Τον Νοέμβριο του 2023 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Φεβρουάριο του 2024 συνίδρυσε το κόμμα «Κόσμος», με πράσινο και προοδευτικό πολιτικό προσανατολισμό, αλλά απέτυχε.

Προς αναζήτηση νέου πολιτικού φορέα…

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu