Η αντιπολίτευση τον απειλεί με παραπομπή στο Κογκρέσο
Με παραπομπή στο Κογκρέσο απειλεί τον πρόεδρο Χαβιέ Μιλέι η αντιπολίτευση της Αργεντινής, επειδή μέσω ανάρτησής του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «διαφήμισε» κρυπτονόμισμα το οποίο καταποντίστηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Ο Μιλέει συνέστησε δημοσίως την Παρασκευή ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα, το Libra, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Η αξία του Libra εκτοξεύτηκε αμέσως στα 5 δολάρια, για να καταποντιστεί λίγες ώρες αργότερα κάτω από το ένα δολάριο.
Το επιμελητήριο της Αργεντινής για τη χρηματοοικονομική τεχνολογία αναγνώρισε πως το συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «τράβηγμα χαλιού» – διαδεδομένη απάτη κατά την οποία ένα νέο κρυπτονόμισμα διαφημίζεται, η αξία του εκτοξεύεται και ακολούθως καταποντίζεται, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάνουν τα λεφτά τους.
«Αυτό το σκάνδαλο, το οποίο μας ντροπιάζει διεθνώς, μας υποχρεώνει να κινήσουμε διαδικασία παραπομπής σε βάρος του προέδρου», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Λεάνδρο Σαντόρο.
Ο πρόεδρος Μιλέι διέγραψε την επίμαχη ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ύστερα από λίγες ώρες, το βράδυ της Παρασκευής. Αργότερα δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι διέγραψε το μήνυμα όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. «Δεν γνώριζα λεπτομέρειες», ισχυρίστηκε, «μόλις τις έμαθα, αποφάσισα να μη συνεχίσω να του δίνω δημοσιότητα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
- Κουρμέντζα – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Τυχεροπούλου πλήρωσε το 80% των δεσμευμένων ΑΦΜ και του «Φραπέ»
- Τέμπη: Διεκόπη για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα εξαφανισμένα βίντεο
- Alpha Trust: Από 17 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 36.600 νέες μετοχές από το stock options
- 30 χρόνια Μουσείο Skoda, όπου χωρούν 130 χρόνια ιστορίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις