Θα παραμείνει Πρωθυπουργός μέχρι να επιλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα ενώ θα προκηρυχθούν εκλογές
Ο Καναδός Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί από το τιμόνι του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι να επιλεγεί νέος ηγέτης.
Πρόσθεσε ότι το καναδικό κοινοβούλιο θα διαλυθεί μέχρι τον Μάρτιο.
Ο εγχώριος Τύπος είχε αναφέρει ότι αναμενόταν να ανακοινώσει την παραίτησή του την Δευτέρα.
Η πολιτική κρίση πυροδοτήθηκε από την απότομη αποχώρηση της πρώην συμμάχου του Τριντό και αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Chrystia Freeland, η οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο, επικαλούμενη διαφορές σχετικά με την απάντηση της Οτάβα στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ από την επερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Dominic LeBlanc ορίστηκε έκτοτε στη θέση της και επικεφαλής του χαρτοφυλακίου του υπουργού Οικονομικών.
Ο Τριντό, 53 ετών, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα το 2015 και κέρδισε την επανεκλογή του δύο φορές, υπέστη βουτιά στη δημοτικότητα των ψηφοφόρων με ποσοστό μόλις 19% μετά την αποχώρηση της Chrystia Freeland, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Abacus Data στις 17 Δεκεμβρίου.
Το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα έχει τώρα προβάδισμα άνω του 20% στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ενώ ο φανταχτερός ηγέτης του κόμματος, Πιερ Πολιέβρε, έχει κερδίσει τα κομπλιμέντα του Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα επαίνεσε την «υπέροχη συνέντευξή του».
Παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση ο Τριντό είχε αρνηθεί να κάνει το βήμα από τα μέσα Δεκεμβρίου και το Φιλελεύθερο Κόμμα δεν διαθέτει μηχανισμό για να εκδιώξει τον ηγέτη του χωρίς συναίνεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη με τζίρο 421 εκατ. ευρώ – H πρεμιέρα της Star Bulk
- Μικρομεσαίες προς κυβέρνηση: «Μην μας αφήσετε εκτός» από τα μέτρα για την ενέργεια
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
- Wall Street: Ήπια άνοδος πριν από τη Fed – Intel και Nvidia στο προσκήνιο
- Νέα εστία πληθωρισμού στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο
- Πόλεμος στο Ιράν: Λογαριασμός 1.700 δολαρίων για κάθε αμερικανικό νοικοκυριό από πετρέλαιο και επιτόκια
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
- ΗΠΑ: Άλμα 1,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, «φρένο» στα στεγαστικά με επιτόκιο 6,97%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








