Η εκτιμώμενη αξία του έργου αποτιμάται στα 978.211,20 ευρώ
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις υπηρεσίες και το εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε) απέστειλε σήμερα επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων, ζητώντας του να αποσύρει άμεσα το διαγωνισμό για την ανάθεση έργου καθαριότητας σχολικών μονάδων σε εργολάβους, με την εκτιμώμενη αξία του έργου να αποτιμάται στα 978.211,20 ευρώ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, “πρόκειται για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη για τα συμφέροντα 15.500 εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα πράξη, εργολαβοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών μονάδων, καθώς η προοδευτική διακυβέρνηση του Δήμου Αθηναίων είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που ανοίγει την «κερκόπορτα» εισόδου των εργολάβων στα σχολεία, υπονομεύοντας τον υπερεικοσαετή αγώνας χιλιάδων καθαριστριών του κλάδου που παλεύουν να συνεχίσουν να απασχολούνται στο -όσο το δυνατόν- ασφαλές περιβάλλον της εργοδότησης των Δήμων.
Μια τέτοια ενέργεια για εμάς ως δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, τα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία των σχολικών καθαριστριών και τις 15.500 σχολικές καθαρίστριες της χώρας, συνιστά “casus belli” και η άμεση αγωνιστική αντίδρασή μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Καλούμε τον κ. Χάρη Δούκα να αποσύρει άμεσα τον απαράδεκτο διαγωνισμό και να φέρει άμεσα για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, προκειμένου να παρασχεθούν δημόσια εξηγήσεις για τους λόγους που εκχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα θέσεις εργασίας για τις οποίες το νομοθετικό πλαίσιο χορηγεί τη δυνατότητα απευθείας προσλήψεων για κάθε νέο διδακτικό έτος, με ισχυρή μάλιστα μοριοδότηση των υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών/στων”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιές σε δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού: Η αυτοψία έβγαλε 15 κτίρια κατεδαφιστέα
- Δεκαπενταύγουστος: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά παρά την αργία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Kέρδη εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
- Φωτιά στην Αχαΐα: Προθεσμία για την Κυριακή πήραν οι δύο από τους συλληφθέντες
- Τραμπ: Η συνάντησή μου με τον Πούτιν έχει «25% πιθανότητα να αποτύχει εντελώς»
- Πελετίδης κατά κυβέρνησης: Αντί να απολογούνται, ζητάνε και τα ρέστα ενώ οι εστίες της Πάτρας ακόμα «καπνίζουν»
- Times of Israel: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατριαρχείου
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε την δεύτερη σερί εβδομάδα κερδών με +2,71% – Άλμα 5,33% από Optima bank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις