Να κατέβει σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εθνικές εκλογές ο προοδευτικός χώρος, είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Για χρέος όλων των προοδευτικών κομμάτων να ανταποκριθούν στη συγκρότηση μιας προοδευτικής παράταξης έκανε λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης.
“Ο καθένας από όλα τα στελέχη και τα μέλη των προοδευτικών κομμάτων πρέπει να βάλουν στην άκρη τακτικισμούς και φιλοδοξίες να δουν το πραγματικό πρόβλημα για να πάμε σε μια άλλη μέρα, σε μια μέρα που ο προοδευτικός κόσμος θα έχει μια εναλλακτική πολιτική προοδευτική πρόταση” είπε μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.
Μάλιστα σημείωσε ότι: Τσίπρας και Παπανδρέου μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο να βρούμε και τους κανόνες και το πολιτικό πλαίσιο και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αυτή η στενή συνεργασία για να μην πω και συνένωση.
«Δεν πιάσαμε τον στόχο, δεν μπορέσαμε να «εκμεταλλευτούμε», να αδράξουμε την ευκαιρία, όταν είχαμε μια τόσο μεγάλη πτώση της ΝΔ. Το ανάποδο έγινε, δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, να δυναμώσει η ακροδεξιά και αυτό έχει τη δική του σημασία στην εποχή που ζούμε με τις εξελίξεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και την πολιτική τάση που υπάρχει και επίσης να μεγιστοποιηθεί σε τιμές ρεκόρ η αποχή. Αυτά είναι δείγματα που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, Για το αν πιστεύει ότι οφείλεται στον κ. Κασσελάκη το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, απάντησε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς θα κάνει τον δικό του απολογισμό και θα τον πει στα όργανα μας».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι κύριοι Τσίπρας και Παπανδρέου μπορούν να παίξουν ρόλο στην συμπόρευση των προοδευτικών κομμάτων ο κ. Σπίρτζης είπε: Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο να βρούμε και τους κανόνες και το πολιτικό πλαίσιο και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αυτή η στενή συνεργασία για να μην πω και συνένωση.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν στην ενδεχόμενη συνένωση εννοεί ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά είπε: Και όχι μόνο, πολλές κινήσεις που υπάρχουν, πολλά πρόσωπα και στελέχη των κομμάτων που έχουν ιδιωτεύσει απογοητευμένα από την διαδρομή που είχαμε τα τελευταία χρόνια.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο προοδευτικός χώρος να κατέβει σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο είπε: Ακριβώς, αυτό λέω.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΕΤ: Αποσύρονται όλες οι καπνιστές πέστροφες της εταιρείας “Παναγιωτόπουλος – Μπακατσιάς Ο.Ε.”
- Ομιλος AKTOR: Καινοτομεί με πράσινο μετασχηματισμό και διεθνή διάκριση EcoVadis
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Attica Group: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς
- Pizza Hut: Τί γίνεται με το brand στην Ελλάδα μετά την πώλησή της σε δύο διαφορετικούς αγοραστές
- Μήνυμα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων στο “Tastes of Xanthi” από τη ΓΣΕΒΕΕ
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Μεταβολών Σημαντικών Συμμετοχών του νόμου 3556/2007(συναλλαγή της 12.06.2026)
- Τέμπη: Απέρριψε το δικαστήριο τα αιτήματα για Καραμανλή – Κυρανάκη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








