Πρόσωπα

Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ με 57%

Με καταμετρημένο το 75%, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννη Δρόσου

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε στις 23.00 την Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος. Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε τους περίπυο 135.000 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ψήφισαν.

Με καταμετρημένο το 75%, τα ποσοστά είναι:
Στέφανος Κασσελλάκης:  56,69% (με 56.461 ψήφους)
Εφη Αχτσιόγλου: 43,31% (με 43.139 ψήφους)

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Προηγουμένως και με καταμετρημένο το 10% των ψήφων, το επιτελείο του Κασσελάκη είχε εκτιμήσει ότι θα νικήσει με ποσοστό τουλάχιστον 55%.

Το επιτελείο της κυρίας Αχτσιόγλου ανέφερε ότι γίνεται ντέρμπι.

Να θυμήσουμε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 21.00 μετά από παράταση μιας ώρας.

Μέχρι τις 21.00 ψήφισαν 133.261 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά περίπου 15.000 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι μιλάνε για ενότητα, αλλά αυτό θεωρείται δύσκολο λόγω ανομοιογένειας και μένει να φανεί στην πράξη.

Μητέρα Στέφανου Κασσελάκη: Γνήσιος, φιλόπτρις και πολεμάει με την ψυχή του 

«Σε περίπτωση που βγει νικητής, να αγαπάει την πατρίδα του και να πράττει το σωστό για όλο τον κόσμο αλλά και να προσέχει τις κακοτοπιές» είπε η μητέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τις ΗΠΑ. Η κυρία Κασσελάκη ήρθε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα και την υποδέχτηκε ο υιός της Στέφανος.

«Έχει τη δύναμη και την αντοχή να μπορέσει να ανταπεξέλθει παντού» πρόσθεσε. «Είναι γνήσιος, είναι αγνός, πολεμάει με την ψυχή του, όχι για την προσωπική του προβολή, για το καλό του τόπου, γιατί είναι φιλόπατρις» είπε κλείνοντας.

close menu