Με 151 «ναι» και 148 «όχι» η κυβέρνηση έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης ύστερα από την ολοκλήρωση της διήμερης διαδικασίας στη Βουλής η οποία και σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.
Πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση υπερψήφισαν ακόμη έξι βουλευτές.
Τα 151 «ναι», προήλθαν από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι από την Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη, τον Θανάσης Παπαχριστόπουλο, τον Κώστα Ζουράρι, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Σπύρο Δανέλλη.
Τα «όχι» ήταν 148, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, που δεν ήταν παρών στη Βουλή γνωστοποίησε μέσω επιστολής ότι αν βρισκόταν στη Βουλή θα ψήφισε «όχι», αλλά με βάση τον κανονισμό η ψήφος αυτή δεν προσμετράτε.
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι «σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.
Επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι να κυρώσει η Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα εισαχθεί στο κοινοβούλιο τις επόμενες μέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ανακούφιση στους μετανάστες της Σουηδίας μετά την εκλογική υποχώρηση των Σουηδών Δημοκρατών
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - Οικονομική κατάσταση NOVAL PROPERTY (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








