Η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν μετά τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον πληθωρισμό, τόνισε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι η Fed είναι έτοιμη να κινηθεί με μεγαλύτερα βήματα συνολικά αν το «σύνολο» των εισερχόμενων πληροφοριών καταδείξει ότι απαιτούνται πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού.
Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Πάουελ μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη άνοδο του πληθωρισμού τον Ιανουάριο και την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για την απασχόληση που έδειξε μεγάλο άλμα στις νέες θέσεις εργασίας τον ίδιο μήνα.
«Αν το σύνολο των στοιχείων δείξει ότι απαιτείται πιο γρήγορη σύσφιξη, θα είμαστε προετοιμασμένοι να επιταχύνουμε τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων» πρόσθεσε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μολονότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί, η διαδικασία για την επιστροφή του πληθωρισμού πίσω στον στόχο του 2% έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει και ενδέχεται να έχει αναταράξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Καλοκαιρινή η Κυριακή – Εως 28 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ο Γουώρεν Μπάφετ παραιτείται τέλος του έτους από την διοίκηση της Berkshire Hathaway
- Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 03/05 το 6ο Διεθνές Συνέδριο
- Waymo – Toyota: Συνεργασία για αυτόνομα οχήματα και τεχνολογία robotaxi
- ΟΣΕ: Απολύθηκε φύλακας διάβασης γιατί δεν κατέβασε έγκαιρα τις μπάρες
- ΟΠΕΚ+: Ραγδαία αύξηση παραγωγής πετρελαίου
- Τερεζάκης: Στρατηγική πενταετίας και πέντε άξονες δράσης για τον ΟΣΕ
- Ρωσικές κατηγορίες κατά Ζελένσκι: “Προδότης και διεθνής τρομοκράτης”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις