Φέρεται ότι έπεσε με το αυτοκίνητό του σε άλλα οχήματα, προκάλεσε ζημιές και εγκατέλειψε το όχημά του στον τόπο του ατυχήματος
Ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς την Κυριακή για περιστατικό που φέρεται να προκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής-Σαββάτου (26-27 Σεπτεμβρίου) στη Φιλοθέη, φέρεται ότι το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε πολλά παρκαρισμένα οχήματα, προκαλώντας φθορές. Ο αριθμός των οχημάτων που φέρεται να επλήγησαν κυμαίνεται σύμφωνα με κάποιες πηγές σε περισσότερα από πέντε. Φέρεται επίσης ότι μετά τις συγκρούσεις εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, ενώ το όχημά του, κατά άλλες πληροφορίες, προσέκρουσε και σε τοίχο και «αφήθηκε» κοντά στο σημείο.
Η Αστυνομία αφού τον αναζήτησε (στο πλαίσιο αυτόφωρου) εντόπισε ότι οι κάμερες ασφαλείας τον ταυτοποίησαν ως οδηγό.
Ο ίδιος ο Μπισμπίκης, παρουσιάστηκε στην Τροχαία Κηφισιάς στο τοπικό τμήμα και φέρεται ότι δίνει κατάθεση.
Σε δηλώσεις του είπε ότι του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία για ζημιές σε δύο οχήματα και προσκόμισε δήλωση, ενώ αρνήθηκε ότι έχει ήδη συλληφθεί (προς το παρόν).
Στη συνέχεια, όπως αναμενόταν, ο Βασίλης Μπισμπίκης συνελήφθη και θα παραμείνει το βράδυ κρατούμενος στο τμήμα για να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Ευελπίδων.
Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ειδικά για την πρόκληση υλικών ζημιών και την εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος. Και αυτό γιατί ο φερόμενος ως υπαίτιος δεν συνελήφθη το Σάββατο για να γίνει αλκοτέστ και να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές (όπως αναφέρεται και στο άρθρο 43 του παλαιού ΚΟΚ) προβλέπει ποινές που αφορούν τον οδηγό, όπως πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα για επικίνδυνη οδήγηση. Οι ακριβείς ποινές και η κλιμάκωσή τους εξαρτώνται από το αν ο οδηγός είναι υπότροπος, με την πρώτη υποτροπή να οδηγεί σε μεγαλύτερα πρόστιμα και χρόνους αφαίρεσης άδειας, και την περαιτέρω υποτροπή να επιφέρει ακόμα πιο αυστηρές ποινές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ για Γάζα: Πιθανή συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες
- Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD έχασε και τους τρεις δήμους που διεκδικούσε στις τοπικές εκλογές
- Μολδαβία: Προηγείται το κυβερνών φιλοευρωπαϊκό κόμμα στις εκλογές
- Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο αστυνομικό τμήμα για καραμπόλα που έγινε το βράδυ του Σαββάτου
- Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού στην «Καθημερινή»: Απαίτηση για δικαιοσύνη και ανάγκη για κάτι νέο στην πολιτική
- Συνεχίζει ο Πάνος Ρούτσι την απεργία πείνας, συμπαραστέκεται ο κόσμος
- Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελ. Βενιζέλος» με πολλά κιλά ακατέργαστης κάνναβης
- Ενεργοποιούνται και πάλι οι κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις