Ο Max Verstappen εγκατέλειψε από τον πρώτο γύρο στο Zandvoort, ύστερα από ένα σφοδρό ατύχημα που προκάλεσε κόκκινη σημαία
Ο Max Verstappen έχασε τον έλεγχο της Red Bull στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου στο grand prix της πατρίδας του, στο Zandvoort και χτύπησε με μεγάλη δύναμη στον εξωτερικό τοίχο και κατέληξε εκτός αγώνα. Το μονοθέσιο υπέστη σοβαρές ζημιές, με έναν τροχό να αποκολλάται και συντρίμμια να σκορπίζονται στην πίστα, αναγκάζοντας τη διεύθυνση του αγώνα να διακόψει άμεσα τη διαδικασία με κόκκινη σημαία. Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήταν ότι ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο και ενημέρωσε αμέσως μέσω ασυρμάτου πως ήταν καλά.
Η πίστα ήταν ακόμη νωπή από τη βροχή που είχε προηγηθεί της εκκίνησης. Στην έξοδο της τελευταίας, έντονα κεκλιμένης στροφής, ο Verstappen πάτησε πάνω στη λευκή γραμμή και η Red Bull έχασε απότομα την πρόσφυσή της. Η επίσημη Formula 1 αναφέρει ότι το μονοθέσιο χτύπησε δύο φορές στον τοίχο, ενώ η σφοδρότητα της πρόσκρουσης ήταν αρκετή ώστε ο αγώνας να σταματήσει αμέσως.
Στις κατατακτήριες ο Ολλανδός περιορίστηκε στην έβδομη θέση, ενώ είχε ήδη παραδεχθεί ότι οι αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου δεν είχαν βελτιώσει ουσιαστικά την ισορροπία του. Όπως εξήγησε, δεν ένιωθε αρκετά άνετα ώστε να πιέσει όπως θα ήθελε.
Η ολλανδική πίστα Zandvoort επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2021 και σχεδόν αμέσως μετατράπηκε σε προσωπικό φρούριο του Verstappen. Ο Ολλανδός κέρδισε τις τρεις πρώτες διοργανώσεις μετά την επιστροφή της πίστας, όλες εκκινώντας από την pole position, μπροστά σε ένα κοινό που δημιούργησε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες ατμόσφαιρες της σύγχρονης Formula 1.
Το λεγόμενο “Orange Army” έκανε τις εξέδρες του Zandvoort ένα απέραντο πορτοκαλί πέλαγος. Ο ίδιος ο Verstappen είχε χαρακτηρίσει το Zandvoort μια πραγματικά «old-school» πίστα, τονίζοντας πόσο ανταποδοτική είναι όταν ένας οδηγός καταφέρει να κάνει σωστά τον γύρο του.
Το 2026, όμως, ήταν η τελευταία διοργάνωση στο Znadvoort, καθώς οι οργανωτές είχαν αποφασίσει ότι δεν θα συνεχίσουν με αυτή την παλιά πίστα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σίσι: Η Αίγυπτος έτοιμη να υπερασπιστεί τη Σαουδική Αραβία απέναντι στις επιθέσεις των Χούθι
- Beretta: Ο παλαιότερος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο στρέφεται στις κεφαλαιαγορές – Το deal με τη Ruger
- Ζελένσκι: Ελπίζει σε τριμερή συνάντηση με ΗΠΑ και Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20
- Ισραηλινό λόμπινγκ: Μαζί στη μυστική συνάντηση Γεωργιάδης – Χρηστίδης, στα μαχαίρια μετά τις αποκαλύψεις
- Τραμπ: Εσωτερικός πόλεμος στον Λευκό Οίκο υπό τον φόβο ήττας των Ρεπουμπλικανών
- Fairfax – IDBI Bank: Deal – μαμούθ 5,6 δισ. δολαρίων στην Ινδία με τις επενδυτικές τράπεζες εκτός παιχνιδιού
- Γαλλία στις φλόγες: Δακρυγόνα, άγριες συγκρούσεις και οργή στους δρόμους για την ακρίβεια
- Apple: Παροξυσμός για το πτυσσόμενο iPhone – Εξαντλήθηκε σε λίγα λεπτά, παραδόσεις από το 2027
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








