Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την καταβολή εισφορών και δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.
Στη νέα παράταση εντάσσονται:
- Εισφορές 3ου διμήνου 2015.
- Μηνιαίες δόσεις ρυθμίσεων Ιουλίου και Αυγούστου που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (θα καταβληθούν με τις ροές Σεπτεμβρίου).
- Διμηνιαίες δόσεις της 31/7/2015 παλαιότερων ρυθμίσεων.
- Πρώτη δόση ρύθμισης εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 22/6/2015 έως τις 31/7/2015.
- Πρώτη δόση μετάπτωσης προσωρινού διακανονισμού Ν.3943/2011 στη νέα ρύθμιση.
Με τη νέα παράταση, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα ευργετήματα και τα δικαιώματά τους, όπως ρύθμιση, κατάταξη σε κατώτερη κατηγορία, ασφαλιστική ικανότητα, ενημερότητα με την προυπόθεση ότι θα καταβάλλουν τις εισφρορές και τις δόσεις που οφείλουν μέχρι τη νέα προθεσμία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο (23/8) στην Αττική και άλλες 30 περιοχές
- Intel: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκτά το 10% – Επεκτείνει τον έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα ο Τραμπ
- Σαλβίνι: «Να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»
- Δημογραφικό: Μειωθήκαμε κατά 500.000 άτομα, καταρρέουν οι γεννήσεις – Η «φυγή» και το στεγαστικό
- Καρδίτσα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση
- Super League: Σήμερα Σάββατο η σέντρα – Το αναλυτικό πρόγραμμα της σεζόν 2025-26
- Εθνική μπάσκετ: «Πρόβα τζενεράλε» για το Eurobasket o φιλικός με Γαλλία την Κυριακή
- Κηδεύεται στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος – Η επιθυμία της οικογένειας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις