Ενστάσεις από την πλευρά των δανειστών συνάντησε το«πάγωμα» των παλαιών οφειλών.
Οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιφυλάχθηκαν να δουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Συμπλήρωσε δε ότι θα τοποθετηθούν για το θέμα σε τηλεδιάσκεψη τις επόμενες μέρες.
Η εξαγγελία προέβλεπε πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά να βρίσκονται στον αέρα.
Στη συνάντηση με τους θεσμούς συζητήθηκε και το θέμα της σύνδεσης των οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων με την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού και την ευρύτερη για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε σήμερα Πέμπτη, ότι τα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν τα έθεσε η ελληνική κυβέρνηση και ότι οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν να δουν τις επόμενες ημέρες εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις της Αθήνας.
Με δεδομένο ότι ο γύρος διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής οι δανειστές θα τοποθετηθούν οριστικά γι’ αυτά τα ζητήματα με ανταλλαγή στοιχείων και τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με έλλειμμα 8,6 δισ. ευρώ ο ισολογισμός του 2025 για τη Bundesbank
- Επ. Ανταγωνισμού: Περιορισμένη και άνιση από τις τράπεζες η μετακύλιση των αυξήσεων της ΕΚΤ στα επιτόκια καταθέσεων
- Αίτηση για τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ από τη Revolut
- Το drone Shahed του Ιράν: Πώς «ο πύραυλος κρουζ του φτωχού» διαμορφώνει τα αντίποινα της Τεχεράνης
- Η χαμένη τιμή των δικαστών: Εντολή ΣτΕ προς ΕΥΠ να διαβιβάσει το φάκελο παρακολούθησης Κουκάκη και να ανακτήσει τα στοιχεία!
- Υπό ελληνική σημαία 32 πλοία σε Περσικό, Ομάν και Αραβική Θάλασσα
- Παράσυρση πεζού από λεωφορείο στα Πειραιά: Σε σοβαρή κατάσταση στο «Τζάνειο» (video)
- Αυξήθηκαν κατά 56% οι επιθέσεις Trojan banker σε smartphones το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







