Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας φαίνεται να τοποθετούν την Άνγκελα Μέρκελ οι Γερμανοί, όπως δείχνει σχετική διαδικτυακή δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.003 Γερμανών ψηφοφόρων, με τους περισσότερους να απαντούν ότι δεν επιθυμούν την επιστροφή της Μέρκελ στην εξουσία.
Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην εξουσία η Μέρκελ, η οποία αποχώρησε πέρυσι από την καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια στο τιμόνι της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του εκδοτικού ομίλου Funke Media Group.
Υπέρ της επιστροφής της Μέρκελ στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης τάχθηκε το 23% των Γερμανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.
Ωστόσο, περίπου το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως η συντηρητική Μέρκελ έκανε καλύτερο έργο από τον σημερινό καγκελάριο της Γερμανίας. Στον αντίποδα, το 41% έκρινε πως οι επιδόσεις του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς είναι καλύτερες από εκείνες της Μέρκελ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανικό πολεμικό πλοίο κινείται προς τη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- Περιορισμένος ο όγκος της παρέλασης στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης
- Βενιζέλος σε συνέδριο ποινικολόγων: Σκληρή κριττική σε Τζαβέλλα
- Η Σλοβακία κρατά ανοιχτή την ενεργειακή γραμμή με τη Μόσχα
- Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η «Ισχυρή Ελλάδα» ως μήνυμα σταθερότητας, άμυνας και οικονομικής ευθύνης
- Η Σουηδία παγώνει τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση με τη Δανία
- Stellantis-Leapmotor: Κινεζικά EV “made in Europe”
- Στο LSE η Νίκη Κεραμέως: Η ελληνική αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συζήτησης στο Λονδίνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








