Ο ΟΔΔΗΧ προχωρά την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 σε επανέκδοση του ομολόγου λήξης 16 Ιουνίου 2036, με στόχο την κάλυψη της επενδυτικής ζήτησης και την ενίσχυση της δευτερογενούς αγοράς.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοπρασίας για την επανέκδοση ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου με σταθερό επιτόκιο 3,375% και λήξη στις 16 Ιουνίου 2036. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 και αφορά τίτλους σε άυλη μορφή, με ανώτατο ποσό διάθεσης τα 250 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βασικός στόχος της επανέκδοσης είναι αφενός η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και αφετέρου η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Με την κίνηση αυτή, το ελληνικό Δημόσιο επιδιώκει να ενισχύσει τη ρευστότητα του συγκεκριμένου τίτλου και να διατηρήσει ενεργή την παρουσία του στις αγορές χρέους.
Η ημερομηνία διακανονισμού της έκδοσης ορίζεται για την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026, δηλαδή σε κύκλο Τ+5. Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν αποκλειστικά οι Βασικοί Διαπραγματευτές, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν έως πέντε ανταγωνιστικές προσφορές ο καθένας μέσω της ΗΔΑΤ, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές διαδοχικά με βάση τις ζητούμενες τιμές έως την πλήρη κάλυψη του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ δεν προβλέπεται αποδοχή μη ανταγωνιστικών προσφορών. Ο ΟΔΔΗΧ διευκρινίζει επίσης ότι για τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα καταβληθεί προμήθεια, ενώ η δημοπρασία θα συνυπολογιστεί και στην αξιολόγηση των Βασικών Διαπραγματευτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο ΠΑΟΚ χτυπά την πόρτα της EuroLeague με επίσημο αίτημα ένταξης
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τα 40 ευρώ και ώθηση από Santander
- Οικονομική ανάσα τριών δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς το Πακιστάν
- Προϋπολογισμός: Στα 17,2 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το α’ τρίμηνο 2026
- LG Electronics: Η νέα γενιά κλιματιστικών Dualcool Pro και Ocean επαναπροσδιορίζει την άνεση στο σπίτι
- Στον Ευαγγελισμό ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά από λιποθυμικό επεισόδιο
- Euronet: Η εταιρεία που κατέχει μέρος των ελληνικών ATMs, εξαγόρασε την ισπανική fintech PaynoPain
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








