Σημαντική πτώση, με απώλειες σε εθνικές και διεθνείς μεταφορές και μειωμένο μεταφορικό έργο κατά 7%
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας οδικών εμπορευματικών μεταφορών για το γ’ τρίμηνο του 2025.
▪ Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παρατηρείται μείωση 17,6% του βάρους των φορτίων / εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα, το γ’ τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2024.
Ειδικότερα, το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν το γ’ τρίμηνο του 2025 με φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών ανήλθε σε 54.622,7 χιλιάδες τόνους έναντι 66.269,1 χιλιάδων τόνων κατά το γ’ τρίμηνο του 2024.
Τα τονοχιλιόμετρα ανήλθαν σε 5.032.365,1 χιλιάδες το γ’ τρίμηνο του 2025, σημειώνοντας μείωση 7,0% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2024 οπότε είχαν ανέλθει σε 5.412.227,1 χιλιάδες.
▪ Σε ό,τι αφορά στον τύπο φορτίου με τόπο φόρτωσης την Ελλάδα (είδος συσκευασίας μεταφοράς εμπορευμάτων), από την άποψη του βάρους των μεταφερθέντων φορτίων το γ’ τρίμηνο του 2025 έναντι του γ’ τριμήνου του 2024, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην κατηγορία «Λοιπές
κατηγορίες συσκευασίας» κατά 36,3% ενώ η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στην κατηγορία «Υγρά χύμα (χωρίς μονάδα εμπορευμάτων)» κατά 33,9%.
Από την άποψη των τονοχιλιομέτρων, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην κατηγορία «Κινητές αυτοκινούμενες μονάδες» κατά 219,2% ενώ αντίστοιχα η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στην κατηγορία «Υγρά χύμα (χωρίς μονάδα εμπορευμάτων)» κατά 32,7%.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κλιμάκωση των ισραηλινών πληγμάτων στο Ιράν προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της χώρας
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 43 κιλών λαθραίων πούρων Αβάνας αξίας 440.000 ευρώ
- Εξάρχου: Απαραίτητη η μη συμμετοχή Thrivest και Υπερταμείου στην αύξηση κεφαλαίου της CrediaBank
- Τριπλή “καμπάνα” 112.000 ευρώ από την UEFA στον Παναθηναϊκό
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ PREMIA PROPERTIES – INVESTORS MEETING
- Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία
- Έρευνα ΕΚΤ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για οικονομία και αγορά εργασίας, αλλά πριν τον πόλεμο στο Ιράν
- Προς απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ανηλίκους κάτω των 14 στην Αυστρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








