Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τερματίζει την 9ετή ιδιοκτησία του συλλόγου από τον κινεζικό όμιλο Rastar Group
Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μπέρνλι συμφώνησαν στην πλειοψηφική εξαγορά της Εσπανιόλ, όπως ανακοίνωσε η ισπανική ομάδα την Πέμπτη.
Η Velocity Sports Partners, με επικεφαλής τον Αμερικανό επιχειρηματία Άλαν Πέις, ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την Εσπανιόλ, αξίας έως και 200 εκατομμυρίων ευρώ (232,32 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η συμφωνία τερματίζει την 9ετή ιδιοκτησία του συλλόγου από τον κινεζικό όμιλο Rastar Group.
«Το ποδόσφαιρο ανήκε πάντα στους ανθρώπους του», δήλωσε ο Πέις, ο οποίος είναι πρόεδρος της Μπέρνλι από το 2020.
«Ο ρόλος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε την κληρονομιά, αλλά να χτίσουμε πάνω σε αυτήν, με προσοχή, με σαφήνεια και με σκοπό. Δεν πρόκειται για ιδιοκτησία. Πρόκειται για διαχείριση».
Ο Πέις τόνισε ότι τόσο η Εσπανιόλ όσο και η Μπέρνλι θα διατηρήσουν τις μοναδικές τους ταυτότητες, τις ηγετικές δομές και την ανεξαρτησία τους. «Η Μπέρνλι θα παραμείνει Μπέρνλι. Η Εσπανιόλ θα παραμείνει Εσπανιόλ», είπε.
Η Εσπανιόλ, με έδρα τη Βαρκελώνη, έχει πλούσια ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ιδρύθηκε το 1900. Ο σύλλογος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του στη LaLiga και διαθέτει ένθερμους οπαδούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκαταλείπεται η εξαγορά της Novibet από την Allwyn
- Softweb: Ανακοίνωσε τη σύσταση και λειτουργία του NoeticAI Lab
- Πιερρακάκης σε τραπεζίτες: Να συναντιόμαστε κάθε τέσσερις μήνες
- Y/KNOT INVEST A.E. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΕΓΡΑΦΗΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Wall Street: Χάνει τα χθεσινά κέρδη
- Βρετανία: Απαντά στο ενεργειακό σοκ με ηλιακούς συλλέκτες και αντλίες θερμότητας σε όλα τα νέα σπίτια
- Βάρρας (πρώην διοικητής ΟΠΕΚΕΠΕ): «Ήμουν ο ξενιστής σε ένα οικοσύστημα που διαχειριζόταν κονδύλια 2,8 δισ. ευρώ ετησίως»
- ΔΝΤ: Κατεβάζει τον πήχη της ελληνικής ανάπτυξης στο 1,8% για το 2026 – «Καμπανάκι» για Ταμείο Ανάκαμψης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








