Από την επίθεση στο Τελ Αβίβ έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές
Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με drone, με τις ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο για έναν νεκρό.
“Η αεροπορική δύναμη των drones των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (…) διεξήγαγε ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικό στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Τζάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ”, επεσήμανε ο Γιάχια Σαρίε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι σε ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχοθετούν το Ισραήλ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επεσήμανε ότι η περιοχή του Τελ Αβίβ θα είναι πρωταρχικός τους στόχος καθώς βρίσκεται “στο βεληνεκές των όπλων μας”.
Οι Χούθι διεξάγουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι το drone αυτό δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επένδυση του Halcyon Partners στη «Ροδούλα»
- Αλμα 8,2% στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης της Κίνας το 2025
- Στο Όσλο ο Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Η Silence Therapeutics περνά στα χέρια της Merck KGaA έναντι 1,3 δισ. δολαρίων
- Ζελένσκι κατά ΗΠΑ: Δύσκολα εξηγούνται οι αποφάσεις Τραμπ για την Ουκρανία
- Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα με 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια
- Διαρροή φυσικού αερίου στα Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων
- Ψηφιακό “πέναλτι” 22% παραμονεύει για εκατομμύρια φορολογούμενους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








