Διεθνή

Οι Έλληνες διπλωμάτες οφείλουν 1,6 εκατομμύρια λίρες σε τέλη κυκλοφορίας στο Λονδίνο

Ο βρετανικός οργανισμός μεταφορών Transport for London (TfL) δημοσιοποίησε τα ποσά που χρωστούν οι πρεσβείες από απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας στο Λονδίνο από το 2003 έως και το 2023

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό μεταφορών Transport for London (TfL) η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στην 24η θέση στη λίστα των πρεσβειών και την έκτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οφείλουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βρετανική πρωτεύουσα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν στην κορυφή της λίστας, με 14,6 εκατομμύρια λίρες απλήρωτες χρεώσεις, ακολουθούμενη από την ιαπωνική πρεσβεία (£ 10,1 εκατομμύρια) και την Ινδία (8,6 εκατομμύρια £).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Πολωνία οφείλει 5,2 εκατ. £, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (4,6 εκατ. £), τη Γαλλία 2,5 εκατ. £), την Ισπανία (2,1 εκατ. £) και τη Ρουμανία (1,8 εκατ. £).

Η κυπριακή πρεσβεία οφείλει 1,4 εκατ. £.

Μεταξύ και των 161 πρεσβειών που αναφέρονται, το συνολικό ποσό είναι 143,5 εκατομμύρια λίρες.

Πρόκειται για τέλη που έχει επιβάλει η Βρετανία από το 2003 στους αυτοκινητιστές (15 £ είναι η ημερήσια χρέωση) για να οδηγούν στο κεντρικό Λονδίνο μεταξύ συγκεκριμένων ωρών τις καθημερινές, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τα απλήρωτα τέλη που δημοσιοποιήθηκαν από τον οργανισμό έχουν συσσωρευτεί από το 2003 έως το τέλος του περασμένου έτους.

Οι βρετανικές αρχές αναφέρουν ότι οι πρεσβείες υποχρεούνται να πληρώσουν το τέλος καθώς πρόκειται για υπηρεσία και όχι φόρο, από τον οποίο εξαιρούνται οι διπλωματικές αποστολές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu