Σύμφωνα με το άρθρο οι μη χρηματοδοτούμενες περικοπές στον φόρο εισοδήματος θα ήταν πληθωριστικές και μια τέτοια προσθήκη στο ήδη μεγάλο χρέος της χώρας δεν είναι συνετή
Οι πιθανές μειώσεις φόρων που άφησε να εννοηθούν σε πρόσφατη δήλωση του ο υπουργός οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, αποτελούν κύριο θέμα στον βρετανικό τύπο, με τους Financial Times να τον καλούν να αντισταθεί στην πολιτική πίεση για μείωση των φόρων.
Σύμφωνα με το άρθρο οι μη χρηματοδοτούμενες περικοπές στον φόρο εισοδήματος ή στην Εθνική Ασφαλιστική θα ήταν πληθωριστικές και μια τέτοια προσθήκη στο ήδη μεγάλο χρέος της χώρας δεν είναι συνετή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Χαντ πρέπει να προχωρήσει σε μια πειθαρχημένη δήλωση που θα καθορίζει σαφές σχέδιο αύξησης του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Jeremy Hunt vows to show UK is on the ‘path to a lower tax economy’ https://t.co/Vr3vGUcC8l
— FT Economics (@fteconomics) November 19, 2023
Κάτω από τον τίτλο «Ώρα για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα, καγκελάριε», το άρθρο της Mail υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση είναι απίθανο να προκαλέσει άνοδο του πληθωρισμού.
That’s rich – the UK Chancellor is fuelling g the cost of living crisis.
Jeremy Hunt raising rent by £300 a month, 18%, on a flat he owns is today’s @DailyMirror front page. pic.twitter.com/vIZlbYAFFN
— Kevin Maguire (@Kevin_Maguire) November 20, 2023
Η Daily Express υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις ότι οι συνταξιούχοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον κ. Χαντ, εάν δεν καταφέρει να αυξήσει την κρατική σύνταξη κατά 8,5%.
Τα επίπεδα φόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα υψηλότερα επίπεδα και είναι απίθανο να μειωθούν σύντομα, σύμφωνα με μια κορυφαία δεξαμενή σκέψης, το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών.
Εν όψει της δήλωσης, οι βουλευτές των Τόρις του Συντηρητικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας, προέτρεψαν τον υπουργό οικονομικών να ανακοινώσει περικοπές φόρων.
Ωστόσο, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι φορολογικές περικοπές είναι «πρακτικά αδύνατες» δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας και τόνισε ότι η μείωση του κόστους διαβίωσης ήταν η προτεραιότητά του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμφιαλωμένα νερά: Ανακατεύεται η τράπουλα με νέα προϊόντα, αλλάγες προσώπων, επενδύσεις και εξαγορές εν όψει καύσωνα
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








