Η Ομάδα των Επτά (G7) πλούσιων χωρών θα πρέπει να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να συμβάλει να αντιμετωπιστεί μια κρίση λιμού στον κόσμο που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ στη Γερμανία.
Τριήμερη σύνοδος κορυφής της G7 αρχίζει αύριο, Κυριακή, στην Βαυαρία στη Γερμανία ενώ πρόσφατα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια άνευ προηγουμένου κρίση λιμού» καθώς οι τιμές βασικών προϊόντων εκτινάσσονται στα ύψη.
«Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε ο διευθυντής στη Γερμανία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Μάρτιν Φρικ στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND, επισημαίνοντας ότι ο τρέχων πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων που ξεπερνά το 25% σε 36 χώρες συνιστά «ωρολογιακή βόμβα».
Ο Φρικ επανέλαβε επίσης ότι το WFP δεν αναμένεται μάλλον να λάβει περισσότερα από τα μισά κονδύλια ύψους 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται φέτος και ότι ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.
Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της G7 κατά την σύνοδό τους στη Γερμανία, μετά την καθιέρωση από την προεδρία της τον Μάιο μιας Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Επισιτιστική Ασφάλεια για την αντιμετώπιση της πείνας.
«Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί με τσιρότα, αλλά ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει», σημείωσε ο Φρικ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Αβραμόπουλου: Eισοδήματα €137.906, καταθέσεις €449.239, 9 ακίνητα και 4 οχήματα
- Η LG φέρνει την επανάσταση στη φροντίδα των ρούχων με το νέο WashTower WT1210EGF
- Το εμπόριο στέλνει τελεσίγραφο για τη φορολογία: «Τέλος στην τεκμαρτή αδικία»
- Cenergy: Έτοιμο το 2027 το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ
- Το ευρώ υποχωρεί 0,30% στα 1,1748 δολάρια
- Φον ντερ Λάιεν: Εξετάζει πανευρωπαϊκή οδηγία για περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων στα social media
- European Inventor Award 2026: 2 Ελληνες υποψήφιοι στην κατηγορία Industry
- ΕΕ: Επιστροφή στην ευρωπαϊκή παραγωγή φαρμάκων για να περιορίσει τις ελλείψεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








