Ασκώντας βία μέσα στο ναό μπροστά στα μάτια δεκάδων πιστών έσερναν τον φρουρό του Έλληνα προξένου
Ελεύθερος αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών , ο Έλληνας αστυνομικός που είχε τεθεί υπό κράτηση το βράδυ της Αναστάσεως.
Προηγουμένως, όπως δείχνει και το βίντεο, οι Ισραηλινοί ασκώντας βία μέσα στον ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου Φωτός, συνέλαβαν τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα πρόξενου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνωστισμός στον χώρο και προκλήθηκε επεισόδιο.
Το περιστατικό κυκλοφόρησε σε βίντεο ενώ έγινε αναφορά από το Al Jazeera καθώς και το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa το οποίο έγραψε: «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε».
Israeli forces in action inside the holiest church in Christendom during Greek Orthodox Easter prayers https://t.co/5SNFQHmTnI
— Toula Serna (@toulaserna) May 4, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις