Οι πωλήσεις υπολογιστών Mac μειώθηκαν κατά λίγο περισσότερο από 7%
Οι πωλήσεις του iPhone έφτασαν σε ιστορικό υψηλό κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, ενισχυμένες από τη νέα σειρά iPhone 17, ανέφερε η τεχνολογική εταιρεία Apple.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 144 δισεκατομμύρια δολάρια (82,5 δισεκατομμύρια λίρες) – η ισχυρότερη αύξηση από το 2021 – χάρη στην αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα, καθώς και στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία.
Ωστόσο, οι πωλήσεις σε άλλα τμήματα της εταιρείας ήταν λιγότερο θετικές.
Τα άλλα προϊόντα και τα αξεσουάρ, που περιλαμβάνουν το Apple Watch και τα AirPods, σημείωσαν πτώση περίπου 3%. Οι πωλήσεις υπολογιστών Mac μειώθηκαν κατά λίγο περισσότερο από 7%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων του iPhone σήμαινε ότι η εταιρεία βρισκόταν σε «κατάσταση αναζήτησης προμηθειών».
«Για να ανταποκριθούμε στο πολύ υψηλό επίπεδο της ζήτησης των πελατών, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε περιορισμούς», δήλωσε ο Cook σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με οικονομικούς αναλυτές.
Η ζήτηση για το iPhone 17 «ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, για να το θέσω ήπια», είπε, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις στην Ινδία έθεσαν ένα τριμηνιαίο ρεκόρ για την περιοχή.
Ο Cook αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατα ανακοινωμένη συνεργασία με την Google, στο πλαίσιο της οποίας το προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (AI) Gemini της τελευταίας εταιρείας θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα AI της Apple και τις ενημερώσεις της λειτουργικότητας Siri.
«Οι επενδυτές αναρωτιούνται πραγματικά τι θα κάνει η Apple στο μέλλον στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επειδή έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας», δήλωσε η Anna MacDonald, διευθύντρια επενδύσεων στην επενδυτική εταιρεία Aubrey.
Είπε στο BBC ότι τα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας, πρέπει να αντιπροσωπεύουν μια «ευχάριστη, τέλεια εμπειρία» και ότι οι τρέχουσες «αδέξιες» απαντήσεις του ChatGPt είναι πολύ «αντίθετες με το ύφος της Apple», κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την προσοχή της εταιρείας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, η ικανότητα της εταιρείας να παραμείνει στην κορυφή της αγοράς των smartphone είναι «ίσως πιο αβέβαιη από ποτέ», σύμφωνα με τον Jacob Bourne, αναλυτή της Emarketer.
«Πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνεργασία της με το Google Gemini για να προσφέρει αναβαθμίσεις στο Siri που θα κάνουν την τεχνητή νοημοσύνη φωνής σχετική, απρόσκοπτη και κερδοφόρα για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Bourne.
Η Apple και η Google έχουν ξεχωριστή συνεργασία στον τομέα της αναζήτησης, στο πλαίσιο της οποίας η Google παρέχει αποτελεσματικά τις δυνατότητες της μηχανής αναζήτησης για το Apple Safari.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΟΙΚ: Αγροτικές ενισχύσεις για φυσικές καταστροφές δεν προσμετρώνται στο όριο του ΦΠΑ
- Alpha Bank: Επιλογές, αποδόσεις και προοπτικές των ελληνικών εταιρικών ομολόγων
- ΕΥΔΑΠ: Ο Σπύρος Στάμου αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Οικονομικών
- Εισαγγελική έρευνα για την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»
- Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Δεν καθίσταται δυνατή η χορήγηση των στοιχείων για την αδειοδότηση της ΒΙΟΛΑΝΤΑ»
- Συνολική συμφωνία ανακοίνωσαν Κούρδοι και Δαμασκός στη Συρία
- Νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι: Υπεγράφη με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η προμήθεια εξοπλισμού αεροναυτιλίας
- Οι πωλήσεις της Apple αυξάνονται 16% λόγω της “εκπληκτικής” ζήτησης για iPhone
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








