Για την θέση υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος του ΙΚΕΑ, ένας γιατρός επειγόντων περιστατικών και μιας τηλεοπτικής προσωπικότητας.
Ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ θα είναι ο επόμενος Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών. Η θητεία του Σαλίχ στο αξίωμα θα κρατήσει για μία πενταετία και θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2026.
Για την θέση υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος του ΙΚΕΑ, ένας γιατρός επειγόντων περιστατικών και μιας τηλεοπτικής προσωπικότητας.
Περισσότεροι από τους μισούς ήταν από την Ευρώπη τηρώντας την παράδοση του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη ότι ο επικεφαλής του θα προέρχεται από τις μεγαλύτερες δωρήτριες χώρες.
Ο διορισμός είναι προσωρινός καθώς χρειάζεται να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ύπατης Αρμοστείας του οργανισμού.
Ο Σαλίχ, μηχανικός στο επάγγελμα με σπουδές στη Βρετανία, κατάγεται από την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Θα διαδεχτεί τον Ιταλό Φιλίπο Γκράντι, έναν βετεράνο αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών,που κατέχει τη θέση του ύπατου αρμοστή από το 2016.
Θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως πρωτοφανείς έκτασης εκτοπισμούς που είναι πλέον διπλάσιοι από την εποχή που ξεκίνησε η θητεία του Γκράντι.
Ταυτόχρονα, έχει μειωθεί η χρηματοδότηση του Οργανισμού αυτό τον χρόνο καθώς οι μεγάλοι χορηγοί όπως οι ΗΠΑ έχουν περικοπές και άλλοι δυτικοί δωρητές έχουν μεταφέρει τη χρηματοδότησή τους στον τομέα της άμυνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








