Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επιτάχυνση των επενδύσεων
Η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η τόνωση της ανάπτυξης και οι ευρύτερες οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης τίθενται στο επίκεντρο των εργασιών του Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην Ιρλανδία.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επιτάχυνση των επενδύσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας και την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς, σε μια προσπάθεια απάντησης στις διεθνείς προκλήσεις και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.
Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann.
Παράλληλα, η ατζέντα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Aurore Lalucq.
Τις εργασίες του Eurogroup, καθώς και της άτυπης συνόδου του ECOFIN που ακολουθεί, θα διευθύνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι συνεδριάσεις διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, καθώς η νέα άνοδος στις τιμές της ενέργειας επαναφέρει το ενεργειακό κόστος στην κορυφή της οικονομικής συζήτησης, ασκώντας έντονες πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο του άτυπου ECOFIN, οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ θα εστιάσουν στις μακροοικονομικές εξελίξεις, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.
Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Πιερρακάκης θα πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών επαφών στο Δουβλίνο. Απόψε συναντάται με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Micheál Martin, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στο Eurofi Financial Forum. Το πρόγραμμά περιλαμβάνει επίσης διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του και επικεφαλής θεσμών, ενώ το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN, θα συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Simon Harris, στο πλαίσιο του Fine Gael Small Business & Enterprise Conference.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Καναδάς αγκαλιάζει την πρόταση για ρόλο πρώτου συνδεδεμένου μέλους της ΕΕ
- Βουλή: Ψηφίστηκε η ασυλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο QatarGate
- Πυροσβεστική: Αναδρομικά από Οκτώβριο 2025 το επίδομα διοίκησης – Έως 500 ευρώ τον μήνα
- Τράπεζα της Αγγλίας: Κράτησε αμετάβλητα στο 3,75% τα επιτόκια
- Συναγερμός στην Πολωνία από ρωσικές επιθέσεις με drones στην Ουκρανία
- Τελεσίγραφο 3 εκατ. δολαρίων στη Revolut από χάκερς
- Οικονομικές προκλήσεις και παραγωγικότητα της Ευρώπης στο Eurogroup του Δουβλίνου
- Γερμανικό δικαστήριο: Η Meta ευθύνεται για ψεύτικες διαφημίσεις σε Facebook και Instagram
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








