Την εκτίμηση, ότι οι αυξήσεις της φορολογίας και η επιβολή νέων φόρων, αυτή τη φορά έμμεσων, θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού περιστολής δαπανών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Για το θέμα της φορολόγησης των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμη επίθεση στο επιχειρείν.
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη εισοδηματικών κριτηρίων για τα άνω των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακίνητα, τα οποία και αυτά προστατεύονται μόνο για ενάμιση χρόνο, ενώ επανέφερε και την πρόταση του επιμελητηρίου για συνολική ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








