Για την ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων» του Τομέα Μηχανολογίας τριετούς φοίτησης
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: «Ισοτιμία Τίτλων σπουδών τριετών Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και αντίστοιχων τίτλων σπουδών τετραετών Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)», που αφορά την ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων».
Σκοπός της εγκυκλίου είναι η ισότιμη αναγνώριση των πτυχίων εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ειδικότητας «Τεχνικός Οχημάτων» του Τομέα Μηχανολογίας τριετούς φοίτησης με τα πτυχία αντίστοιχης ειδικότητας των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τετραετούς φοίτησης από το σχολικό έτος 2019-2020 και ύστερα, για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τη διασφάλιση ίσης μεταχείρισης και ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, μετά την έκδοση της εγκυκλίου, δήλωσε: «Με την απόφαση μας αυτή διασφαλίζεται, επιτέλους, η ισότητα των απόφοιτων «Τεχνικών Οχημάτων» των τριετών Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., με τους απόφοιτους των άλλων τύπων Λυκείων, με στόχο την αποτροπή αδικαιολόγητων διαφοροποιήσεων στις ευκαιρίες απασχόλησής τους.
Ενεργούμε ρυθμίζοντας με ενιαίο και συνεκτικό τρόπο την καλύτερη αξιοποίηση των «Τεχνικών Οχημάτων» από την αγορά εργασίας, δίνοντας μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους με υψηλή κατάρτιση, προσόντα και δεξιότητες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Δευτέρα 20/4 στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι
- Κλιμακώνεται ξανά η ένταση στα Στενά του Ορμούζ
- Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει λέει ο Γεωργιάδης, δεν πετάει λέει ο δικηγόρος Βασ. Σωτηρόπουλος
- Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο οδηγούς φορτηγών της UNICEF στη βόρεια Γάζα
- Στα άκρα ο Λαζαρίδης μετά την παραίτηση: Αναδημοσιεύσεις τρολ κατά της Νέας Δημοκρατίας και της Ντόρας Μπακογιάννη
- Στον Ευαγγελισμό η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη – Υποβλήθηκε σε λαπαροτομία
- American Airlines: Βάζει τέλος στα σενάρια περί συγχώνευσης με την United Airlines
- ΕΔΕ για την αντιμετώπιση της Μυρτώς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς με εντολή Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








