Πολιτική

Οικονόμου: Τα ξέραμε όλα στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Financialreport.gr

"Εμείς οι ίδιοι κινητοποιηθήκαμε προς την OLAF και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ξεκινήσουν οι έρευνες"

Η δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στο MEGA, ότι “όχι μόνο γνωρίζαμε, αλλά εμείς οι ίδιοι κινητοποιηθήκαμε προς την OLAF και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ” αποτελεί κυνική ομολογία ενοχής, μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε το χάος, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση που μάστιζε τον οργανισμό, αλλά επέλεξε συνειδητά να μην κάνει τίποτα.

«Είναι σοβαρή ερώτηση εάν το Μαξίμου γνώριζε; Όχι δεν είναι. Γιατί όχι μόνο γνώριζε, αλλά εμείς οι ίδιοι κινητοποιηθήκαμε προς την OLAF και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Από το 2021», δήλωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας τη δημοσιογραφική έρευνα που αναδεικνύει τις ευθύνες του Μαξίμου στους χειρισμούς της σκανδαλώδους υπόθεσης.

«Ήξερε το “τρίγωνο του Μαξίμου”; Σας απαντώ: Με επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης του 2021 και του 2022 ΑΦΜ μπλοκάρονται, στέλνονται στη δικαιοσύνη, η OLAF πηγαίνει να ελέγξει διάφορους ανθρώπους», περιέγραψε ο Γ. Οικονόμου.

Η ομολογία Οικονόμου έρχεται μετά τα αποκαλυπτικά mails και τις επιστολές του πρώην προέδρου του Οργανισμού (2022-23) Βαγγέλη Σημανδράκου που αποδεικνύουν με έγγραφα την «εμπλοκή» του Μαξίμου.

Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε τα πρακτικά από την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν υπερηφανευόταν, στις 2 Φεβρουαρίου 2024, για το «ξεπάγωμα» των ΑΦΜ και την «ενίσχυση με ζεστό χρήμα» όσων είχαν υποβάλει αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, λίγες εβδομάδες μετά την ενημέρωση Σημανδράκου για τα χιλιάδες «αμαρτωλά ΑΦΜ».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu