Ελλάδα

‘Ολ. Κεφαλογιάννη: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση τουριστικών λιμένων

Η υπ. Τουρισμού προανήγγειλε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών λιμένων, μιλώντας μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας

Στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για τη χώρα μας και τα άμεσα σχέδια για την ενίσχυση και την αναβάθμισή του, ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας έκανε αναφορά στις βασικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο για τους τουριστικούς λιμένες και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με επίκεντρο:

  • την ενεργειακή/πράσινη αναβάθμιση των υποδομών
  • τη βελτίωση της προσβασιμότητας των εγκαταστάσεων και
  • την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των τουριστικών λιμένων.

Όπως τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, “με την υλοποίηση του έργου αυτού, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού, στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες διεθνώς”.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη προανήγγειλε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών λιμένων, με σκοπό την άνθιση της επενδυτικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα όμως τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

“Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου”, κατέληξε.

close menu