Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών για τον σημερινό Καγκελάριο
Δηλώσεις έκανε ο απερχόμενος καγκελάριος και μεγάλος χαμένος των εκλογών Όλαφ Σολτς.
«Έχουμε ένα πικρό αποτέλεσμα, είναι μία ήττα στις εκλογές και πρέπει να το διατυπώσω με σαφήνεια. Για μένα είναι σημαντικό ότι είναι ένα αποτέλεσμα από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε και να πάμε μπροστά, είπε ο Όλαφ Σολτς, ευχαριστώντας όσους μετείχαν στον προεκλογικό αγώνα.
«Οι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν δυνατό αγώνα. Και για τον λόγο αυτό, με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σας ευχαριστώ για τη δραστηριοποίησή σας», είπε.
Ο Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι την τελευταία φορά, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και είχε την ευθύνη, όπως και τώρα. Πάντως, συνεχάρη τους Χριστιανοδημοκράτες του Φρίντριχ Μερτς για τη νίκη στις εκλογές.
«Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα και έχουμε μια παλιά δημοκρατική ιστορία. Για μένα, σε αυτή τη χώρα, υπάρχει ένα ακραίο δεξιό κόμμα, ένα τέτοιο αποτέλεσμα σαν αυτό που έλαβε σήμερα που δεν πρέπει να το δεχόμαστε», είπε.
«Λέγαμε ανέκαθεν να μην υπάρξει συνεργασία με τους ακροδεξιούς. Εμμένουμε σε αυτό ως κόμμα και ελπίζουμε όλτι και όλοι οι άλλοι θα το τηρήσουν τα επόμενα χρόνια», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση Τραμπ – Πούτιν «στο άμεσο μέλλον»
- Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αντιμετωπίσουν τον Άγνωστο Στρατιώτη για να διχάσουν την κοινωνία
- Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι ότι εργολάβοι καθαριότητας»
- Μητσοτάκης: «Ο Άγνωστος Στρατιώτης δεν είναι ταμπλό για ανάρτηση μηνυμάτων, είναι ένα κενοτάφιο»
- Χρηματιστήριο: Επέστρεψε πάνω από τις 2.000 μονάδες – Με +4,65% η Viohalco, με +2,6% η Πειραιώς
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Μόνο σε 200 – 300 προϊόντα σούπερ μάρκετ η σήμανση «μειωμένης τιμής»
- Χρυσός: Μεγάλη πτώση 3,9% στα 4.187 δολάρια ανά ουγγιά
- Deloitte Ελλάδος: Πρώτη πανελλαδική καταγραφή των εμπειριών γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις