Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Στην Κίνα για συναντήσεις με τον πρόεδρο Xi Jinping και τον πρωθυπουργό Li Qiang

Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που διεξάγοντας πολεμικές επιχειρήσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έφτασε στην Κίνα την Κυριακή για μια επίσκεψη που γίνεται σε τεταμένη γεωπολιτική αρένα, όπου διεξάγονται πολεμκές επιχειρήσεις τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση ανατολή.

Ο πρώτος προορισμός του Scholz ήταν ο βιομηχανικός κόμβος του Chongqing, όπου ο ίδιος και η αντιπροσωπεία του από υπουργούς και επιχειρηματίες επρόκειτο να επισκεφθούν μία χρηματοδοτούμενη από τη Γερμανία εταιρεία και άλλες τοποθεσίες στην τεράστια πόλη, η οποία αποτελεί βάση παραγωγής για την αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας και άλλες βιομηχανίες.

Ο Scholz έχει επίσης προγραμματίσει να επισκεφθεί το οικονομικό κέντρο της Σαγκάης κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, πριν ταξιδέψει στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, για να συναντηθεί με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping και τον πρωθυπουργό Li Qiang.

Γερμανικές εταιρείες όπως η BMW και η Volkswagen εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κινεζική αγορά, ακόμη και όταν η υποστήριξη του Πεκίνου προς τη Ρωσία δημιουργεί τριβές με τη Δύση.

Η οικονομία της Γερμανίας έχει ωφεληθεί από τη ζήτηση της Κίνας για επενδύσεις και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, χημικά κλπ, αλλά οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι κινεζικές αρχές έχουν πλήξει τις γερμανικές εξαγωγές εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από κινεζικές εταιρείες.

Οι γερμανικές εταιρείες έχουν υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζουν άδικους φραγμούς στην αγορά στην Κίνα και η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της Γερ,ανίας από την κινεζική αγορά και τους προμηθευτές της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu