Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θα είναι αυτόματα επιλέξιμη να επωφεληθεί από το νέο εργαλείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει σχεδιαστεί για τον περιορισμό της αύξησης του κόστους δανεισμού, δήλωσε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν.
«Για μένα είναι πολύ σαφές ότι δεν υπάρχει αυτοματισμός και δεν υπάρχει ένα ενιαίο κριτήριο αναφοράς», είπε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Πρέπει να υπάρχει άφθονο περιθώριο για κρίση… που θα ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ».
«Θα κρίνουμε βάσει πολλών παραμέτρων, πολλών κριτηρίων και θα εμπλακούμε σε μια ολοκληρωμένη, ολιστική ανάλυση στη λήψη των αποφάσεών μας», είπε ο Ρεν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Rheinmetall: Εξαγοράζει τα γερμανικά ναυπηγεία NVL
- Ιφ. Κάλφα: Aποχώρησε μετά από 18 χρόνια στην ALPHA bank και ανέλαβε Chief Human Resources Officer στο Aktor Group
- Επένδυση $6,8 δισ. σε AI από Alphabet/Google στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει επίσκεψης Τραμπ
- OpenAI: Προσέλαβε τον τέως CFO της xAI – Κλιμακώνεται η κόντρα Μασκ – Αλτμαν
- Η Γερουσία ενέκρινε τον Μίραν, επιλογή του Τραμπ για το διοικητικό συμβούλιο της Fed
- Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται μετά τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια
- ΑS Company: Τα επόμενα βήματα μετά την πώληση ακινήτων στην Ελούντα
- Σε υψηλά επίπεδα ο χρυσός μετά τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις