Η ολλανδική κυβέρνηση θα επιβάλει ανώτατα όρια στα ενοίκια σε περισσότερες από 300.000 κατοικίες για να προσφέρει πιο προσιτή στέγαση σε ενοικιαστές μεσαίου εισοδήματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η τιμή ενοικίασης αυτών των κατοικιών θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 190 ευρώ (202 δολάρια) το μήνα όταν τα νέα μέτρα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024.
Οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται ετησίως με τον πληθωρισμό και όταν ο νόμος τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024, αυτά τα ακίνητα θα έχουν μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα 1.172 ευρώ.
Οι πολίτες μεσαίου εισοδήματος, όπως δάσκαλοι, νοσηλευτές και αστυνομικοί, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις ενοικίου λόγω της «τεράστιας έλλειψης» κατοικιών, υπογράμμισε ο υπουργός.
Το σύστημα αποτίμησης θα γίνει επίσης υποχρεωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που δεν τηρούν τα ανώτατα όρια ενοικίων κινδυνεύουν με πρόστιμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε logistics διαφήμιση και τυχερά παίγνια με πιλοτική εφαρμογή από σήμερα
- Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και το πετρέλαιο
- Ο Μακρόν πιέζει για νέους ευρωπαϊκούς φόρους στον προϋπολογισμό των €2 τρισ.
- ΑΑΔΕ: Διαθέσιμο από 1η Ιουλίου το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης και νέες λειτουργικότητες
- ΔΕΗ – RWE: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
- Η Allwyn μειώνει το κόστος δανεισμού με ανατιμολόγηση δανείου και νέα έκδοση ομολόγων
- Μουντιάλ 2026: Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Βραζιλία, Γερμανία και Ολλανδία
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - RWE και ΔΕΗ: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








