Για ανθρωπιστική παύση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή μιλά τώρα ο Μπάιντεν
Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και οι εικόνες ντροπής έκαναν τον γύρο του κόσμου. Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ακόμη και σήμερα να ανασύρουν επιζώντες από την περιοχή. Σύμφωνα με ανάρτηση των Παλαιστινίων 100 άμαχοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε ένα πενταόροφο κτήριο που κατέρρευσε μετά τον βομβαρδισμό.
Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ, με στόχο την εξόντωση της Χαμάς, με τις χερσαίες δυνάμεις, να βρίσκονται στις πύλες της πόλης της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ισραηλινός διοικητής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε νέο μπαράζ εκρήξεων, ενώ η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε ισραηλινό ντρόουν στον νότιο Λίβανο.
Ο Τζο Μπάιντεν τάχθηκε χθες Τετάρτη υπέρ του να υπάρξει «παύση» στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς, προκειμένου οι «αιχμάλωτοι» να μπορέσουν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Νομίζω πως χρειάζεται παύση. Παύση σημαίνει (πως θα υπάρξει) χρόνος για να φύγουν αιχμάλωτοι», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει πως με τον όρο «αιχμάλωτοι» ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στους ομήρους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








