Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 19,7% στα 24,9 εκατ. ευρώ και τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου κατά 10,2% στα 53,3 εκατ. ευρώ
Η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΟΛΘ Α.Ε.), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 10,2% .
Συγκεκριμένα, με την από 25.09.2025 έγκριση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), ανακοινώνεται πως τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για το 1ο εξάμηνο του 2025 αυξήθηκαν κατά 10,2% σε € 53,3 εκατ., από € 48,3 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2024.
Όλοι οι σημαντικοί τομείς δραστηριότητας σε επίπεδο Ομίλου, παρουσίασαν αυξήσεις εσόδων: ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε σημαντική αύξηση εσόδων κατά 13,2% (στα € 38,9 εκατ. από € 34,3 εκατ.), ο τερματικός σταθμός συμβατικού φορτίου κατά 4,5% (στα € 11,4 εκατ. από € 10,9 εκατ.) και οι τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης (κρουαζιέρα & ακτοπλοΐα) σημείωσαν επίσης αυξήσεις κατά 3,1% και 28,4% αντίστοιχα (στα € 2,2 εκατ. και € 0,7 εκατ. αντίστοιχα, από € 2,1 εκατ. και € 0,6 εκατ.).
Αναφορικά με τις επιδόσεις του Ομίλου, σημειώθηκε καθαρή αύξηση κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα: τα Μικτά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 12,1%, στα € 25,1 εκατ. από € 22,4 εκατ., τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 19,7% στα € 24,9 εκατ. από € 20,8 εκατ. και τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 16,7%, στα € 15,9 εκατ. από € 13,6 εκατ.
Το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για το 1ο εξάμηνο του 2025 ανέρχεται στα € 5,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση από το ποσό των € 2,8 εκατ. του αντίστοιχου εξαμήνου του 2024, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στο 2ο εξάμηνο, με την υπογραφή της κύριας συμβάσης του έργου επέκτασης του Προβλήτα 6 και της υλοποίησης του λοιπού επενδυτικού πλάνου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ A.E. Δρ. Ιωάννης Τσάρας, δήλωσε σχετικά:
«Οι ισχυρές επιδόσεις του Α΄ εξαμήνου αντικατοπτρίζουν τη σταθερά αναπτυξιακή πορεία της ΟΛΘ Α.Ε. και επιβεβαιώνουν την προσήλωσή μας στην πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με το βλέμμα στο μέλλον, συνεχίζουμε τη συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού σχεδιασμού μας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το έργο της επέκτασης του Προβλήτα 6.
Παράλληλα, εστιάζουμε στην προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, με γνώμονα την ενίσχυση των λειτουργιών και της αποδοτικότητάς μας. Με αυτές τις κινήσεις, ενισχύουμε σταθερά τη μακροπρόθεσμη αξία που δημιουργούμε για όλους τους εταίρους μας, τους μετόχους, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες μας.
Συγχρόνως, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε περαιτέρω τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κόμβου για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έτσι, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες και προοπτικές για την οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της χώρας συνολικά.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα διετής συλλογική σύμβαση στην τσιμεντοβιομηχανία με αυξήσεις και πρόσθετες παροχές
- Dynacom (Προκοπίου): Πώληση – ρεκόρ μεταχειρισμένου Suezmax με τίμημα που φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια
- Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
- Μασκ: Το στοίχημα των 3,6 τρισ. δολαρίων για τη συγχώνευση Tesla και SpaceX – Ο ρόλος του Τραμπ και οι μεγάλοι κίνδυνοι
- Ελεύθερος ο 74χρονος Αμερικανός Στίβεν Χάμπαρντ που κρατούνταν στη Ρωσία από το 2022
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,64% η απόδοση των 6μηνων εντόκων – Υπερκάλυψη κατά 2,58 φορές
- Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η Booking.com για απάτες phishing και ψεύτικες καταχωρίσεις
- Εκτίναξη του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου πάνω από το 5% – Συναγερμός στις αγορές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








