Η συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, επισημαίνει
«Η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμμετοχή της στην ΟΛΒ Α.Ε., στοχεύει να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες, τόσο στην αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, όσο και διεθνώς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία» τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΛΘ Α.Ε. για τη «στρατηγική επένδυση» στον λιμένα του Βόλου.
«Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την ανακήρυξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της “Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.” (ΟΛΒ Α.Ε.), διαχειρίστριας εταιρείας του Λιμένα Βόλου, έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή της ΟΛΘ Α.Ε. στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Λιμένα Βόλου αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από ενδελεχή ανάλυση της αγοράς και εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης του λιμένα Βόλου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Η απόφαση για τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό», προστίθεται, «εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς στόχους της ΟΛΘ Α.Ε. για την ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Volkswagen: «Βόμβα» 16 δισ. ευρώ για 60.000 απολύσεις και λουκέτα σε εργοστάσια
- IPOready από το Euronext Athens: Δωρεάν εξάμηνη προετοιμασία για επιχειρήσεις που εξετάζουν IPO μέσα στα επόμενα χρόνια
- Τραμπ: «Νομίζω ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
- ΔΝΤ: «Έκοψε» τον κορυφαίο υποψήφιο για επικεφαλής οικονομολόγο λόγω κριτικής στους δασμούς Τραμπ
- Ισραηλινό χτήπημα σκότωσε γονείς και τις δύο ανήλικες κόρες τους στη Γάζα
- Eurostat: Στα 4,43 εκατ. οι δικαιούχοι προσωρινής προστασίας από την Ουκρανία στην ΕΕ, 41.465 στην Ελλάδα
- Τράπεζα Πειραιώς: Συνεργασία με Apollo για επενδυτικά προϊόντα
- Fourlis και DrP Group: Αλλαγή δομής στη συνεργασία και νέα συμφωνία για Holland & Barrett
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








