Τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους και θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon
Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τη συντονισμένη του προσπάθειά προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα, τα οποία εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, ενισχύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, ο Όμιλος εργάζεται συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες που δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής του διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων του Ομίλου με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, επαληθεύοντας έτσι ότι όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.
Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που αποτελεί συνώνυμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προόδου.
Ο Νικόλαος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά υιοθετώντας πρώτοι την καινοτόμα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα οχήματα. Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία. Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αυτοψιών στο εργοστάσιο
- Χρηματιστήριο: Κύμα ρευστοποιήσεων με -1,69% – Άλμα 5,09% από Aktor λόγω ΒΟΑΚ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








