Τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους και θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon
Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τη συντονισμένη του προσπάθειά προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα, τα οποία εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, ενισχύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, ο Όμιλος εργάζεται συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες που δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής του διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων του Ομίλου με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, επαληθεύοντας έτσι ότι όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.
Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που αποτελεί συνώνυμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προόδου.
Ο Νικόλαος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά υιοθετώντας πρώτοι την καινοτόμα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα οχήματα. Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία. Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΝΑΤΟ: Τα μέλη εκπληρώνουν το στόχο για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ φέτος
- 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εργαλεία PARKSIDE: Νέα καμπάνια με Arnold Schwarzenegger και Ralf Moeller
- Eurobasket: Κόντρα στην Ιταλία (21:30) η Εθνική ομάδα μπάσκετ στην πρεμιέρα
- Χωρίς καλάθι του μαθητή εφέτος – Συμφωνία Θεοδωρικάκου-σούπερ μάρκετ για σταθερές τιμές
- Botsas Group: Από την ενέργεια, στα ΜΜΕ η εταιρεία που θα διαχειρίζεται το 30% του τ. σταθμού Attica
- Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, η Nvidia υποχωρεί μετά τα θετικά αποτελέσματα
- Ρ. Δούρου: Άλλη μία εθνική ήττα Μητσοτάκη οι εξελίξεις στη Μονή Σινά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις