Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στο σίριαλ της υπόθεσης Κυπριώτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Eurobank επιχείρησε να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Κωνσταντίνου Κυπριώτη, για δάνειο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, γνωστοποιήθηκε ότι ο ξενοδόχος της Κω είχε μεταβιβάσει το 53% του ποσοστού του στην Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε. σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο.
_x000D_
Το δάνειο, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, είχε λάβει, κατά τις πληροφορίες, η εταιρεία «Αφοί Κιτρίνα», συμφερόντων του ξενοδόχου της Κω, με εγγύηση προσωπική περιουσία του.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από την αυριανή εκδίκαση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης και επικουρικά της αίτησης πτώχευσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κω, με τον ξενοδόχο να μην αναγνωρίζει τη μεταβίβαση του ποσοστού της αδελφής του HIG και να αρνείται να εγγράψει το αμερικανικό fund στο μετοχολόγιο της Γ. Κυπριώτης και Υιοί Α.Ε.
_x000D_
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε η πώληση δανείων, ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη στην αμερικανική HIG από τη Eurobank και ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα η πώληση δανείων, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ, από τις Πειραιώς και Attica Βank, επίσης στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.
_x000D_
Ο όμιλος Κυπριώτη διαθέτει 5 ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων και 4.500 κλινών. Πρόκειται για τα 5 αστέρων ξενοδοχεία Kipriotis Panorama Hotels & Suites, Kipriotis Maris Suites και τα 4 αστέρων Kipriotis Aqualand Hotel, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Village Resort.
_x000D_
Τα ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν δύο συνεδριακά κέντρα με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών σε Αττική και Ρόδο
- Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα
- Χάος στην Αθήνα λόγω του Μαραθωνίου
- Εντυπωσιακό airshow στο Φλοίσβο με F-35, Rafale και «Ζευς» (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








