"Ο Ομιλος Πειραιώς εξετάζει και αξιολογεί διάφορες πιθανές επενδύσεις"
Το ενδιαφέρον του για την Εθνική ασφαλιστική γνωστοποίησε ο όμιλος Πειραιώς σε σημερινή του ανακοίνωση σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
“Ο Ομιλος Πειραιώς εξετάζει και αξιολογεί διάφορες πιθανές επενδύσεις, σε τομείς συναφείς με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των τομέων διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλιστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και την Εθνική Ασφαλιστική”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Όμιλος Πειραιώς επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους της και τη διαφοροποίηση του επιχειρηματικού του μοντέλου, εξετάζει σε συστηματική βάση πιθανές επενδυτικές εναλλακτικές που θα συνέβαλαν θετικά στα κέρδη και την αποτελεσματικότητα της κεφαλαιακής του διάρθρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και αξιολογεί το τρέχον διάστημα διάφορες πιθανές επενδύσεις σε τομείς συναφείς με τον χρηματοπιστωτικό τομέα,
συμπεριλαμβανομένων των τομέων διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλιστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και την Εθνική Ασφαλιστική.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε αξιολογούμενη στην παρούσα φάση πιθανή συναλλαγή θα πρέπει να είναι συμβατή με το πλάνο διανομής που έχει ανακοινωθεί και τα λοιπά επενδυτικά κριτήρια του Ομίλου, με στόχο να προσαυξήσει την αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου, ενισχύοντας περαιτέρω τη διαφοροποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου της Πειραιώς.
Η Piraeus Financial Holdings θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις εφόσον ανακύψει ανακοινώσιμο γεγονός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις