Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στην ευρωζώνη, καθώς φαίνεται να εμπεδώνεται η προσδοκία για μία ταχύτατη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε σήμερα και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Francois Villeroy. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του η ΕΚΤ θα μπορούσε να φθάσει το ουδέτερο επίπεδο επιτοκίων – το οποίο το τοποθέτησε πέριξ του 2% – έως το τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ σήμερα μετά από δύο αυξήσεις βρίσκεται στο 1,25%. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα περιορισμού της νομισματικής πολιτικής, αφότου φθάσει σε επίπεδο ουδέτερου επιτοκίου, μόνο αν τούτο κριθεί αναγκαίο.
Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 93 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 55 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,32% από 4,20% χθες, έναντι 1,72% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,60% από 2,49%.
Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9982 δολάρια από τα 0,9978 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9990 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τα πετρελαιοειδή
- Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για τις προκλήσεις της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Εξώδικο από φοιτητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για διαρροή Προσωπικών Δεδομένων
- “Προσβασιμότητα κατ’ οίκον”: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος
- Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
- Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά Cosco για το λιμάνι του Πειραιά
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.000 πολίτες στις “Ημέρες Καριέρας”
- Qualco Intelligent Finance: Στηρίζει τη StartSmart SEE, επενδύοντας στο μέλλον της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις