Με αρχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 990.000 ευρώ
Το νερό και η επεξεργασία του είναι η αναπάντεχη δραστηριότητα στην οποία μπαίνει ο Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής της ΟΝΕΧ μαζί με τον Αθανάσιο Κατρή, ένα επιχειρηματικό όνομα με ιστορία στην ανακύκλωση και όχι μόνο τα προηγούμενα χρόνια και με τη συμμετοχή, στη θέση του α’ αντιπροέδρου , τον γνώστη των οικολογικών θεμάτων Λαυρέντη Αλβέρτη, ο οποίος ήταν τα προηγούμενα χρόνια Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Polygreen Eco του Θανάση Πολυχρονόπουλου.
Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι οι τρεις άνδρες βρίσκονται πίσω από την νέα εταιρεία υπό την επωνυμία Onex Watt: Ο Ξενοκώστας ως CEO, ο Κατρής ως Πρόεδρος και ο Αλβέρτης ως α’ αντιπρόεδρος. Στη θέση του β΄ αντιπροέδρου βρίσκουμε τον Γιάννη Σταματόπουλο.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι η συμμετοχή σε εταιρίες παραγωγής εξοπλισμού διαχείρισης υγρών, η παραγωγή πόσιμου νερού από την επεξεργασία υφάλμυρου ή θαλασσινού νερού, η επεξεργασία υγρών αποβλήτων αστικής ή βιομηχανικής προέλευσης καθώς και υγρών αποβλήτων απορριμματικής προέλευσης πάσης φύσεως, καθώς και η εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση υγρών ή αεριών ρύπων.
Ο κύριος, δε, κωδικός δραστηριότητάς της είναι οι υπηρεσίες επεξεργασίας νερού με φίλτρα ή άλλα μέσα, η έδρα της είναι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και το αρχικό κεφάλαιο αγγίζει τα 990.000 ευρώ.
Ένωση δυνάμεων
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Ξενοκώστας βρίσκεται πίσω από την αναγέννηση των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες στα ναυπηγεία Ελευσίνας έγινε εκδήλωση για την επισκευή του 700ου πλοίου που έτυχε να είναι της εταιρείας Neptune της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού.
Ο δε Κατρής ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Watt Recycling, την οποία εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής. Με έτος ίδρυσης το 2012, η Watt Recycling δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογή απορριμμάτων έως την ανακύκλωσή τους, την ανάκτηση ενέργειας, την επεξεργασία αποβλήτων, τους χώρους υγειονομικής ταφής, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και όλα όσα περιλαμβάνονται γύρω από την αλυσίδα συλλογής και επεξεργασίας αποβλήτων. Πέρα από αυτό, ο Θανάσης Κατρής είχε συνδεθεί αρχικά με τον πάλαι ποτέ όμιλο Μπόμπολα (ΑΚΤΩΡ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ), όταν η τεχνική εταιρία που είχε ιδρύσει το 1985, η Τομή, εξαγοράσθηκε από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 2001 και μετονομάσθηκε στη συνέχεια σε ΗΛΕΚΤΩΡ.
Ωστόσο, το 2016 αντιμετώπισε μια μεγάλη περιπέτεια, καθώς συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές για υπόθεση της ΗΛΕΚΤΩΡ (για δωροδοκία αξιωματούχων προκειμένου η ΗΛΕΚΤΩΡ να εκμεταλλεύεται τον ΧΥΤΑ της Πάφου). Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος μετά από εξηγήσεις που έδωσε στις κυπριακές αρχές και μετετράπη σε μάρτυρα κατηγορίας (όπως είναι γνωστό μετά τις εξηγήσεις Κατρή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα).
Στη συνέχεια οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, με τον ίδιο να μετακινείται στη Watt Recycling, όπου έκανε συμπράξεις σε έργα και με την πάλαι ποτέ Ιntrakat, εταιρεία την οποία εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής και συγχωνεύτηκε με αυτόν, χωρίς να γίνει γνωστό αν ο Κατρής παρέμεινε στη θέση του επικεφαλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Πιέσεις στους δείκτες μετά τις νέες απειλές Τραμπ για δασμούς 50% στην ΕΕ
- Coca – Cola HBC: Στις 24 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 1,03 ευρώ ανά μετοχή
- Μήνυμα Τραμπ σε Τιμ Κουκ: Δασμοί στα iphone εάν δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ
- Δήμας: Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65
- Final Four: Πήραν άδεια για τις φανέλες με τους χορηγούς, αλλά ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τα Παιδικά Χωριά SOS
- Χάρβαρντ: Μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε
- Volkswagen: Το νέο Tayron κατακτά 5 αστέρια στον Euro NCAP
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις