Το φόρουμ θα επικεντρωθεί φέτος στο δημογραφικό, τη κλιματική κρίση και την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση
Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αναλαμβάνει την προεδρία του φετινού Global Strategy Group ενός από τα κορυφαία διεθνή φόρα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τα τριάντα-οκτώ κράτη μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που θα διεξαχθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.
Η βασική θεματολογία του φετινού Global Strategy Group του ΟΟΣΑ αφορά στην ανάγκη επανασχεδιασμού δημόσιων πολιτικών και δημοσιονομικών προγραμμάτων, εν όψει αυξανόμενων νέων προκλήσεων και θα επικεντρωθεί στο δημογραφικό, τη κλιματική κρίση και την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση.
Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τέσσερα βασικά σενάρια στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί μία δέσμη πολιτικών επιλογών που θα απαντά στα παραπάνω σενάρια. Θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε σεναρίου σε βασικούς τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η διαχείριση των δημογραφικών προκλήσεων και οι σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.
Στο Global Strategy Group 2023 η Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Καθ. κ. Γιώργο Παγουλάτο, ο οποίος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φετινής ατζέντας στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας.
Η Ελλάδα διατηρεί μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ. Ως ενεργό μέλος του Συμβουλίου, η χώρα συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και τα προγράμματα εργασιών του Οργανισμού και, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Κέντρου Ανάπτυξης, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για ενίσχυση της ασφάλειας στέλνει ο Τραμπ
- Ο Νετανιάχου ζητά κοινό μέτωπο Ευρώπης και ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν
- Δύο σοβαρά τραυματίες από τα ερείπια τριών κτηρίων μετά από ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη
- Το Ισραήλ αναχαίτισε το 92% των 400 πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν
- Η Σλοβενία επιβάλλει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων λόγω του πολέμου
- AI frame generation για μελλοντικές πλατφόρμες PlayStation προαναγγέλλει ο Mark Cerny
- Basket League: Ανετα τον Πανιώνιο στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός (84-68)
- Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία των ταξί από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23/3
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








