Η Ουγγαρία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, διαχωρίζοντας τη θέση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο αίτημα της Μόσχας για πληρωμή στο ρωσικό νόμισμα.
Η Ουγγαρία θα πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, εάν το ζητήσει η Ρωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση του Reuters.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδυνεύει με διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου εκτός και αν πληρώσει σε ρούβλια.
Με λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν από την εξόφληση των λογαριασμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι όσοι έχουν συμβόλαια που απαιτούν πληρωμή σε ευρώ ή δολάρια θα πρέπει να τα τηρήσουν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιτζάρτο είπε νωρίτερα ότι οι αρχές της Ε.Ε. δεν είχαν «κανένα ρόλο» να παίξουν στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσία, η οποία βασίστηκε σε διμερή σύμβαση μεταξύ μονάδων της ουγγρικής κρατικής MVM και της Gazprom.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις