Ο αποκλεισμός λογαριασμών δημοσιογράφων από το Twitter του Έλον Μασκ προκάλεσε αντιδράσεις και από υψηλόβαθμους ευρωπαίους πολιτικούς με ορισμένους να απειλούν για μελλοντικές κυρώσεις και άλλους να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα.
«Tα νέα για αυθαίρετη παύση δημοσιογράφων στο Twitter είναι ανησυχητικές», ανέφερε σε tweet η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα. «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις, σύντομα».
Ο Μασκ υποστήριξε ότι οι διαγραφές αφορούσαν άτομα που είχαν αποκαλύψει δημοσίως την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν σε πραγματικό χρόνο, περιγράφοντας τις πληροφορίες ως «βασικά συντεταγμένες δολοφονίας».
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γιούρβα – ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ – επικαλέστηκε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες και τον νόμο για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, δύο βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τον κλάδο της τεχνολογίας. Το DSA – ο κανονισμός ελέγχου περιεχομένου της ΕΕ που απαγορεύει τις αυθαίρετες αναστολές λογαριασμών – έγινε νόμος το φθινόπωρο, αλλά οι εταιρείες δεν θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συμμόρφωσης μέχρι το καλοκαίρι.
Εταιρείες όπως το Twitter πρέπει πρώτα να αναφέρουν τον αριθμό των χρηστών που έχουν στην ΕΕ τον Φεβρουάριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης τον Σεπτέμβριο. Το σχέδιο βρίσκεται στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μηνυτήρια αναφορά κατά ΕΤΑΔ από το Δήμο Αλίμου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς
- Ελάχιστη ωφέλεια για τους καταναλωτές από τα μέτρα «ανάσχεσης φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας» – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
- Citigroup και Standard Chartered εκκενώνουν τα γραφεία τους στο Ντουμπάι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιστροφή στις απώλειες – Βουτιά 8,02% από Rheinmetall
- Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό του Ηλεκτρικού – Τραυματίστηκε επιβάτης
- Ελληνική Ένωση Καφέ: Η επαναφορά του πλαφόν φέρνει συνθήκες ασφυξίας για τις επιχειρήσεις
- Μακρόν: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν δικαιολογεί άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Σε διαβούλευση σχέδιο παρεμβάσεων 262,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








