«Σήμερα όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της SVB στην Αμερική και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη».
Έτσι ξεκινάει το μήνυμά του στο TikTok, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης, μέσα από Μαξίμου και συνεχίζει: «Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν. Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν».
Πέραν του ότι το βιντεάκι έχει γυριστεί στο Μαξίμου και τα φτωχά ελληνικά του κ. Πατέλη, εκείνο που προκαλεί απορία είναι ως τι βγαίνει νυχτιάτικα να μας καθησυχάσει.
Με ποια θεσμική ιδιότητα; Ούτε Στουρνάρας είναι, ούτε Σταϊκούρας.
Ένας σύμβουλος είναι.
Και ποιους καθησυχάζει; Επενδυτές, φίλους επιχειρηματίες, παίχτες του Χρηματιστηρίου ή τους πολίτες;
Δεν καταλαβαίνει ότι ξυπνάει μνήμες 2015 που και τότε σύμβουλοι αλλά και θεσμικοί καθησύχαζαν τον κόσμο ότι δεν θα υπάρξουν capital controls και συγγενής του σημερινού πρωθυπουργού «έκλεινε το μάτι» να βγάλουμε τις καταθέσεις μας στο εξωτερικό;
Βέβαια, από την «συρραφή» του λόγου του κ. Πατέλη στο εν λόγω βιντεάκι είναι προφανές ότι έχει προβαριστεί, διορθωθεί και αν μη τι άλλο είναι εν γνώσει του πρωθυπουργού, αν όχι προτροπή.
Αν το «επιτελικό κράτος του Μαξίμου» έχει αποφασίσει μετά το «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία», να το χοντρύνει προεκλογικά στο «Μητσοτάκης ή χρηματοπιστωτική κατάρρευση», παίζει με τη φωτιά.
Και η πρόσφατη εμπειρία του με τα Τέμπη θα έπρεπε να του έχει διδάξει ότι μπορεί να συμβούν «πολλές στραβές στη βάρδια του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις