Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας δεν αναμένεται πριν τα τέλη του 2025
Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί ο ΟΣΕ για την επανεκκίνηση των δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Με παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι, ύψους 14 εκατ. ευρώ, ο ΟΣΕ εκτιμά ότι τα εμπορευματικά δρομολόγια δύναται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου.
Στη συνέχεια και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τα επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 16 Δεκεμβρίου. Τα τρένα στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι θα κινούνται με ηλεκτροκίνηση, σε μονή γραμμή και με μικρότερες ταχύτητες, καθώς η κακοκαιρία Daniel κατέστρεψε τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης.
Από τις αρχές του 2024, το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ θα προχωρήσει στις μόνιμες αποκαταστάσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Εάν τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, ενδέχεται η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας (διπλή γραμμή, με συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης) να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Motor Oil: Deal 237 εκατ. ευρώ με τη ΔΕΗ για αιολικά και φωτοβολταϊκά
- Διεθνείς οικολογικές πιστοποιήσεις για τη σειρά τηλεοράσεων 2026 της LG Electronics
- METRO: 7.500 τόνοι χαρτιού, 493 τόνοι πλαστικού και 2 εκατ. γεύματα στον περιβαλλοντικό απολογισμό
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Όμιλος ΔΕΗ: Ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στην Ελλάδα
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Motor Oil Renewable Energy: Υπογραφή συμφωνιών για την πραγματοποίηση συναλλαγών
- Απόφαση – σταθμός από Άρειο Πάγο: Μόνο στη μηνιαία δόση οι τόκοι για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
- Στη Βουλή ο Κώδικας Χωροταξίας – Πολεοδομίας: Τι προβλέπει για άδειες, αυθαίρετα και δόμηση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








